Tekniikka alkaa löytymään Arizonan lämmössä – Punttitulokset nousee huimaa vauhtia!

Jo otsikosta voivat ihmiset lukea tämän blogikirjoituksen aiheen. Nyt pureudutaan kahteen ensimmäiseen harjoitusviikkoon Arizonan kirkkaan taivaan- ja lämpimän auringon alla.

Totuttelua sisältäneen ensimmäisen harjoitusviikon jälkeen päästiin kunnolla töihin toisella viikolla. Toki kaikki harjoitukset meni kuten sovittiinkin myös ensimmäisellä viikolla, mutta toisen viikon ohjelma ja suunnitelmat olivat selkeät.

Alkuviikosta käytännössä jokainen mahdollinen rauta liikkui salilla, kuten halusi ja melkein paremminkin. Nostoista alkoi näkymään, että syksyllä Suomessa hyvin salilla tehty työ alkaa näkyä entistä selvemmin. Tämä myös ajoi ehkä pienoiseen hullutteluun, joka kostautui loppuviikosta. Helppona esimerkkinä voin antaa sen, että etutyöntöä tehdessä kädet olivat niin jumissa etteivät ne jännittyneet laisinkaan, ja tämä teki nostamisesta lähes mahdotonta, koska kipu oli ääretön. Kovat raudat vei myös selkää jumiin, jolla oli suora vaikutus jalkoihin. Siksi kuulantyöntöön niin tärkeät vetoliikkeet kangerteli, eikä haluttuja rautoja saatu nostettua. Lähelle kuitenkin päästiin ja opittiin, ettei samoja virheitä tehdä uudestaan.

Kuularingissä tekniikka kohenee hyvää vauhtia. Reissulla ollaan tehty kuusi hyvää harjoitusta, jonka aikana paikaltaan työntö on saatu hyvään kuntoon, jokseenkin se ei vielä 100% työntöä teknisesti kestä. Vauhdilliseen työntöön keksittiin pari hyvää osaharjoitetta, jotka ovat tuoneet tekemiseen huomattavaa varmuutta. Vauhdillisissa työnnöissä myöskin on sama. Ehkä 60-70% vauhti on se maksimi, mitä pystyy tekniikan sanelemana työnnössä käyttämään, sillä täysillä runtatessa työntö muuttuu vanhaksi, mutta tämäkin asia korjaantuu vielä ennen kesän pääkisaa, eli Lappeenrannan Kalevan Kisoja.

Tämän viikon harjoituksissa on tavoite ottaa ykkösmaksimeja kaikissa punttilajeissa. Paras tapa viedä viikko läpi olisi tietysti tehdä ennätykset kaikissa, eikä se mahdoton ajatus ole. Sunnuntai oli hyvä lepopäivä ja mieli on virkeenä maanantaina, joten usko itseen ainakin on kova, jos ei muuta.

Nyt on noin kolmisen viikkoa aikaa hallikauden ainoaan kisaan. Edellisestä kisasta alkaa olla viitisen kuukautta aikaa, joten on jännä nähdä miten meikäläinen suoriutuu SM-hallien kuuden suorituksen urakasta vailla ainuttakaan lämmittelykisaa. Usko on kova siihen, että kaksi viimeistä viikkoa Yhdysvalloissa ja ärsytysviikko Suomessa ajaa tekniikan tarpeeksi hyvin sisälle, jotta yli 17 metrin työnnöt Kuopiossa ovat mahdollisia.

Palataan asiaa ensi viikolla.

Yhteistyössä:

Middlehill Cruisers, Olli Wilen, Jaskan Kahvila, Neste Kaarina, Loimaan Keilahalli, Loimaan Laatuauto, Sportia Loimaa, Koni Floor Oy, Rakennuspalvelu Ari Saari Oy, Vallox Oy, Kotipolun Pihaportti ja Oripään Sähkö.

And special thanks people at Crossfit FourPeaks gym. Bone Haus is a local brewery, and they offer a great place to relax and recover.

image1 (3)

Leave a comment