Minusta

Hei! 

Tervetuloa kotisivuilleni! Olen vuonna 1994 syntynyt kuulantyöntäjä nimeltään Nico Oksanen. Minun sivuillani pääset seuraamaan matkaani Suomen yleisurheiluhuipulla kuulantyönnössä.

Kuulun kastiin, jolla on menneisyydessään takana loistava tulevaisuus. Nuorissa tuli voitettua yhdeksän sm-mitalia puhtaasti lahjoilla, eikä niin paljoa harjoitelleena. Tie nousi pystyy 19-vuotiaana ja tämä oli päättää koko uran.

Ura käytännössä päättyikin, mutta parin sattumuksen kautta sain itseni vielä kerran takaisin kuularinkiin loppiaisena 2015. Ammattimaisesti aloin harjoitella kuulantyöntöä vasta talvella 2017 pienten vammojen jälkeen.

Isästä Raimo Mäkisen kautta, Mika Lönnbladiin ja Tapio Kuuselaan

Nuoruusvuosina minua valmensi oma isäni, Matti Poutanen. Isä-poika valmennussuhde tuli tiensä päähän syksyllä 2010, jolloin halusin jotain uutta tekemiseen. Silloin kuvioihin astui Raimo Mäkinen. Mäkisen kanssa yhteistyötä kesti urani neljä ensimmäistä Kalevan Kisaa, mutta päätös yhteistyön lopettamisesta yhteismielin tehtiin syksyllä 2018.

Syksyllä 2018 siirryin kahden valmentajan taktiikkaan, kun Tapio Kuusela ja Mika Lönnblad ottivat minun urani huolekseen. Kuuselan ja Lönnbladin kanssa pyritään tekemään saumatonta yhteistyötä. Kuusela asustelee Arizonan auringon alla Yhdysvalloissa ja Lönnblad on toiminut ensimmäisen yhteisen kauden ajan lähivalmentajana, potkimassa perseelle.

Ensimmäinen vuosi oli menestys, vaikka tuloksellisesti ei päästy sinne mihin haluttiin. Kesä 2019 toi Kalevan Kisoista hopeaa ja edustuspaikan Ruotsi-maaotteluun. 

Kahden valmentajan yhteistyö päättyi syksyllä 2019 ja marraskuussa valmentajanani jatkoi ainoastaan Lönnblad.

Ennätykset

Kuula
7.26kg – 17,88 (17,24i)
6.00kg – 17,14
5.00kg – 17,59
4.00kg – 18,22