Vuosi vaihtui ja kropasta katosi tehot – Oripään Sähkö jatkaa yhteistyökumppanina

Vuosikymmen vaihtui mukavasti ja syksyn todella kova harjoittelujakso saatiin kivasti maaliin. Oripään Sähkö jatkaa yhteistyökumppanina. Näistä ja monesta muusta tässä blogikirjoituksessa!

Syksy vuoden 2019 osalta saatiin mukavasti maaliin. Keväällä huudettu tavoite 200 kilon penkistä ei onnistunut, mutta kaikesta huolimatta harjoituksissa oli saatu hyvin tuloksia aikaan.

Vuoden vaihteen tienoilla ja joulun levon jälkeen alkoi kuitenkin kroppa olemaan normaalia hitaampi. Tuntui tai oikeastaan vieläkin tuntuu siltä, että jaloissa ei ole parasta tunnetta ja yläkroppa on tyhjä.

Yläkertaan on ajettu tänä syksynä todella paljon voimaa sisälle. Yli 35% kaikista salilla nostetuista kiloista on penkkiharjoitusten myötä tullut yläkroppaan. Voiman tuntee, mutta ringissä se ei näy.

Tulokset ovat harjoituksissa olleet aika vaatimattomia. Vauhdittomat työnnöt jossain 14-15,50 välimaastossa. Vauhdilliset työnnöt alle 17 metrin. Kuula kädessä ei paina yhtikäs mitään, mutta mihinkään se ei lennä.

Pääteltiin tuossa Lönnbladin kanssa, että liika hermostoa rassaava harjoittelu peruskuntokauden alussa on ajanut yläkropan tilttiin, sillä mitään nopeaa liikettä ei ole ja painetta ei sormissa juuri tunne.

Sama ilmiö näkyy ja tuntuu esimerkiksi rinnallevedossa, sekä tempauksessa. Rauta ei tavallaan paina mitään, jos tangossa on vaikka 85% raudat suhteessa maksimiin, mutta rautojen alle ei meinaa päästä. Todella kankeaa ja suoraan sanottuna heikkoa suorittamista. Samalla tuntuu, ettei jaloista saa maksimia irti vedossa, mitä sai esimerkiksi marraskuun lopulla.

Viimeisen kahden viikon aikana on jouduttu helpottamaan harjoittelua oikein roimasti, mutta kun olemme harjoitelleet, niin olemme pyrkineet pitämään tehot korkealla, jotta tekeminen ringissä saataisiin nousuun.

Suunnitelmissa hallikaudelle on neljä kisaa ja niistä ensimmäinen joko Helsingissä tai Tampereella kahden viikon päästä. Suurella todennäköisyydellä Tampereella. Siitä olisi tarkoitus edetä viikko ja kisa meiningillä kohti Tampereen SM-halleja, jotka ovat 16. Helmikuuta.

Hallikauden ensimmäinen kisa on testi. Mikäli tulokset ei ala vähintään lukemalla 17, niin astun yli enkä kisaa lopun hallikauden aikana ollenkaan, vaan keskitän katseeni kesään, sillä tärkeimmät kisat ovat siellä.

Oripään Sähkö jatkaa yhteistyökumppanina

Perjantain tiedotusluontoisena asiana ilmoitan, että Oripään Sähkö ky. On tehnyt “jatkosopimuksen” meikäläisen kanssa ja jatkaa tukemistaan myös tulevalla kaudella. Oripään Sähkö tulee kaudella näkymään vahvemmin esimerkiksi minun kisa-asuissani.

Kiitos tästä yhteistyöstä yrityksen johtaja Sami Salmiselle. On hienoa tehdä urheilusta elävien ihmisten kanssa hommia!

Yhteistyössä:

Middlehill Cruisers, Neste Kaarina, Sportia Loimaa, Hunajayhtymä, Oripään Sähkö, Koni Floor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s