Syksyn ensimmäinen jakso taputeltu – Kevyen viikon voimin toiselle jaksolle

Tämän harjoituskauden suurimpana muutoksena oli se, että niin sanottu peruskuntokausi viedään läpi kolmen jakson sijaan kahdessa, jotta saadaan kuntoa aikaistettua ensi kesälle. 

Ensimmäisen kolmen viikon syklissä huomasi hyvin eron viime vuoteen. Kroppa palautuu huomattavasti paremmin, kun takana on hyvä harjoitusvuosi. Muutoksen harjoittelun rytmittämisessä, yöunen määrässä, ravinnossa ja levossa ovat tehneet tehtävänsä. 

Olo on jo nyt huomattavasti parempi, mitä se oli viimeisen vuoden aikana.

Isoin muutos on ollut toistomäärät. Viikossa tulee nostettua vielä entistäkin enemmän rautaa ja kuularingissä työntöjen määrä on huomattavasti korkeampi, mitä viime vuonna.

Se näkyy esimerkiksi käsien kipeytymisenä, mutta kaikkeen yleensä tottuu. Prosentuaalisena vertailuna yhden harjoituksen keskiarvoinen kilomäärä on noussut yli 65% viime vuoteen nähden. Korotusta tietysti kuvastaa maksimivoimatason kehittyminen ja nostomäärän kasvu. 

Tekniikka edellä kohti talven kilpailukautta

Kilpailukaudesta puhuminen lokakuussa on melko outoa. Itseasiassa en aio panostaa yhtään hallikauden kisoihin joita saattaa olla kaksin kappalein tänä vuonna. Viime talvena kilpailin ainoastaan Kuopion SM-halleissa yhdysvaltain harjoitusleirin takia.

Tekniset jutut harjoituksissa ovat menneet eteenpäin. Liuku tulee rennommin nykyään keskelle ja lähtötilanne lopputyöntöön on huomattavasti parempi, mitä viime syksynä. Isossa kuvassa ero ei ole suuri, eikä lajia ulkopuolella seuraavat ihmiset näitä eroja kovin helposti näe, mutta itse erot huomaa ja ennenkaikkea tuntee.

Olemme päässeet hinkkaamaan paljon toistoja kroppaan ja odotan mielenkiinnolla, mitä tuloksia testeissä ilmenee tällä kevyellä harjoitusviikolla, kun rinkityöskentelyssä ylipainoisen kuulan paikaltaan työnnöistä otetaan mitat.

Tästä jatketaan harjoittelua eteenpäin ja syksyn mittaan tässä tulee paljon mielenkiintoisia asioita, josta on mukava päästä tiedottamaan.

Yhteistyössä:

Middlehill Cruisers, Neste Kaarina, Sportia Loimaa, Hunajayhtymä Oy ja Koni Floor Oy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s