Kausi pakettiin Loimaalla hyvällä tuloksella – Levon kautta uuteen kauteen

Saavutuksien puolesta menestyksekäs kausi 2018-19 päättyi lauantaina Keilahalli Shot Putiin Loimaalle, kun “kotikisoista” irtosi kolmas sija tuloksella 17,71.

Kilpailun voitti IF Raseborgin Tomas Söderlund ensimmäisen kierroksen tuloksellaan 17,90 ja toiseksi nousi viimeisellä kierroksella Eero Ahola 17,80 kantaneella työnnöllä.

Kaikkien järjestelyjen, väsymyksen ja stressin keskellä Loimaalle löytyi vielä hyvä vire, ja teknisestikin työnnöt olivat ihan mukavia. Koko kauden odotettu piikki jäi nyt tulematta, mutta ompahan ensi kaudeksi taas ladattu varastoon.

Kalevan Kisat ja Ruotsi-ottelu kauden kohokohdat

Jos katsellaan kautta taaksepäin ihan viime syksyyn asti, niin muutokset olivat isoja. Harjoittelumäärä nousi monenkertaisesti ja kuntoa rakennettiin määrätietoisesti. Kaikki meni harjoittelujen osalta täysin nappiin. Fysiikka kesti läpi kesän ja sen osoitti vielä viimeinenkin kisa. Syksyllä tehty kova pohjatyö tuotti tulosta, mutta teknisellä puolella sakkasi pahemman kerran.

Kesän pisimmän ja lyhimmän kisatyönnön välissä oli vain puoli metriä eroa, joten tasaista taaperrusta kausi oli. Onneksi, näin voitaneen sanoa, tämäkin taso riitti Kalevan Kisoissa hopeamitaliin ja edustuspaikkaan Ruotsi-Suomi -maaotteluun. Ne ovat juttuja, joita osaa kuitenkin itse arvostaa korkealle ja jotka muistaa sitten vanhempana, kuten aina ensimmäiset kerrat milloin missäkin.

Kauden päättyessä istumme valmentajien kanssa alas ja puramme ensimmäisen kauden läpi, ja alamme suunnitella tiukasti tulevaisuutta. Aika selkeät suuntaviivat eteenpäin on vedetty. Ammattiurheilijan työ on pitkä prosessi jota rakennetaan jokainen päivä. Tulevan vuoden teemana on vahvistaa meikäläistä entisestään ja ruveta ottamaan irti kropasta sitä, mitä sinne on hankittu.

Syyskuu lomaillaan hyvillä mielin, sillä pääkoppa on aivan tyhjä ja fyysisestikin keho tarvitsee lepoa. Työt aloitetaan lokakuun alussa kohti seuraavaa kautta ja jos jokin on varmaa, niin se, että ensi kaudella tullaan vieläkin vahvempana takaisin.

Yhteistyökumppaneille suuret kiitokset

Järjestin yhteistyökumppaneille tilaisuuden Loimaan Keilahallille Keilahalli Shot Put -kisan yhteyteen, mutta valitettavan moni jätti tulematta paikalle. Siellä kerroimme Tapio Kuuselan ja Mika Lönnbladin kanssa menneestä vuodesta ja tulevista suunnitelmista.

No, jokatapauksessa täytyy vielä tätäkin kautta kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita menneestä kaudesta. Olette käsittämättömän iso osa tätä juttua ja ilman teidän tukea en pystyisi tätä hommaa tekemään.

Erityiskiitos pääyhteistyökumppani Aki Välimäelle Middlehill Cruisers yrityksensä kanssa. Tämä mies uskoi minuun ollessani alle 16 metrin kuulamies. Ilman Akin kaltaisia miehiä ei urheilua olisi. Yhteistyömme minun ilokseni jatkuu vielä ainakin ensi kauden, joten siinä on tuki ja turva, minkä varaan on helppo rakentaa ympärille tiivis joukko.

 

Yhteistyössä

Middlehill Cruisers, Olli Wilen, Jaskan Kahvila, Oripään Sähkö Ky, Hunajayhtymä Oy, Loimaan Laatuauto, Loimaan Keilahalli, Jokioisten Leipä Oy, Rakennuspalvelu Ari Saari Oy, Koni Floor Oy, Vallox Oy, Sportia Loimaa, Kotipolun Pihaportti ja Neste Kaarina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s